Endüstriyel mutfak logo
Ölçü

Mutfak satın almadan önce planlanması gerekenler

Endüstriyel mutfak kurmayı planlarken öncelikli olarak hangi branşa ve kaç kişiye hizmet vereceğimizi belirlemiş olmamız gerekir. Bu girişimimize yetecek kadar alanımız var mı.. tesisatlarımız bu kapasiteye uygun mu.. bunlar hesaplanmalıdır.

Öncelikli ihtiyacımız yeterli alana sahip olmaktır. Mutfak kurulacak alanda pişirme ünitelerine yakın elektrik ve gaz tesisatlarımız olmalıdır. Pişirme üniteleri üzerinde bir davlumbaz ve baca olacağı hesaplanmalıdır. Ayrıca et, sebze ve bulaşık yıkama bölümlerini hesaplamakta fayda vardır. Bu bölümlerde de temiz su ve pis su tesisatları gerekmektedir.

Bir sonraki aşamada ise işin maliyet kısmını hesaplamamız gerekmektedir. Ekonomik bir endüstriyel mutfak mı.. ya da profesyonel endüstriyel mutfak mı.. İkisinde de hemen hemen yakın hizmeti verebilecek ama farklı fiyata mutfak kurmaya sebep olacaktır.

Nasıl restoranınıza masa örtüsü satın alırken araştırıyorsak, mutfak alırken de bütçemizi iyi belirlememiz gerekmektedir. Bütçe arttıkça kalite de aynı paralelde artacaktır. Bu yüzden “ucuza mal edeyim” derken, kalitesiz bir mutfak kurdurmak durumunda kalabilirsiniz.

Yazar hakkında